Od 1. januara PDV na izveštaj Kreditnog biroa

Bez autora
Nov 27 2012

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić izrazio je danas nezadovoljstvo odlukom Ministarstva finansija da od 1. januara 2013. uvede porez na dodatu vrednost (PDV) od 20 posto na izveštaje Kreditnog biroa.Dugalić je izrazio svoje negodovanje zbog načina na koji je to urađeno, bez znanja i konsultacija sa UBS i ukazao na to da uvođenjem PDV-a na izveštaje neće biti pogođeni ni UBS, ni Kreditni biro, već građani i pravna lica kao korisnici, jer je taj dokument neaophodan za odobravanje kredita banaka.

Od 1. januara PDV na Izveštaj Kreditnog biroaGeneralni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić izrazio je danas nezadovoljstvo odlukom Ministarstva finansija da od 1. januara 2013. uvede porez na dodatu vrednost (PDV) od 20 posto na izveštaje Kreditnog biroa, prenosi Tanjug.

Dugalić je izrazio svoje negodovanje zbog načina na koji je to urađeno, bez znanja i konsultacija sa UBS i ukazao na to da uvođenjem PDV-a na izveštaje neće biti pogođeni ni UBS, ni Kreditni biro, već građani i pravna lica kao korisnici, jer je taj dokument neaophodan za odobravanje kredita banaka.

Podsećajući da UBS osam godina nije menjao cenu izveštaja Kreditnog biroa, Dugalić je izrazio čuđenje zbog ovakve odluke Ministarstva finansija, jer uvodi još jedan poreski namet, a istovremeno je ukinulo 138 parafiskalni namet i najavljuje da će ta akcija biti nastavljena.

Kako piše Tanjug, odgovarajući na pitanje novinara, Dugalić je rekao da se pregovara sa Poreskom upravom o uvođenju evidencije o plaćenim dažbinama državi u izveštaju Kreditnog biroa, napominjući da će to biti samo izveštaji tipa "platio" ili "nije platio" porez državi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik